Λίγα λόγια για το αντικείμενο

1.
Η όλη προσπάθεια ξεκίνησε όταν αποφάσισα να ταξινομήσω τα τραγούδια που υπάρχουν διάσπαρτα σε φακέλους και υποφακέλους των δίσκων μου, σε μορφή .mp3. Με τον καιρό σκέφτηκα να οργανώσω ακόμα περισσότερο τα πράγματα και να προσθέσω πληροφορίες, όπως είναι οι στίχοι και άλλες λεπτομέρειες για τα τραγούδια, τους δίσκους και τους καλλιτέχνες. Έτσι κατέληξα σε μια βάση δεδομένων με πάνω από 100.000 μοναδικά τραγούδια. (Προσμετράω τις νεώτερες εκτελέσεις του τραγουδιού, αλλά όχι τις επανεκδόσεις και τις ζωντανές εκτελέσεις σε συναυλίες και ξενυχτάδικα.

2.
Σύμφωνα με το "1" λοιπόν, εδώ ΔΕΝ θα βρείτε τραγούδια για κατέβασμα. Αδιαφορώ για τους νόμους της ΑΕΠΙ, αλλά αν το δούμε από την σωστή γωνία, τα τραγούδια ανήκουν ηθικά στους δημιουργούς τους. Τους συνθέτες και τους στιχουργούς. Αν λοιπόν θέλετε ένα τραγούδι, αγοράστε το CD. Αν πιστεύετε (όπως κι εγώ πιστεύω) ότι η τιμή που πουλάνε τα CD οι εταιρείες είναι τραβηγμένη απ' τα μαλιά, μην αγοράζετε CD από δισκάδικα. Περιμένετε πότε θα τα βάλουν προσφορά οι εφημερίδες!

3.
Επίσης, εδώ ΔΕΝ θα βρείτε φωτογραφίες από εξώφυλλα δίσκων για κατέβασμα. Αρχικά δοκίμασα να χρησιμοποιήσω μικρές εικόνες των εξωφύλλων, αλλά αποδείχθηκε ότι ο χώρος αποθήκευσης στον πάροχο απαιτούσε δυσβάσταχτα οικονομικά ποσά για μια ερασιτεχνική προσπάθεια όπως η δική μου. Έτσι αναγκάστηκα να τις καταργήσω...

4.
Ακόμα, ΔΕΝ θα βρείτε στίχους δικούς μου(!). Όλοι οι στίχοι που παραθέτω ανήκουν στους δημιουργούς τους. Επομένως, αν θέλετε να τους χρησιμοποιήσετε για κάποιο λόγο (και βέβαια όχι κακόβουλα) θα πρέπει να ζητήσετε την άδεια από αυτούς και όχι από μένα.

5.
ΔΕΝ συνεργάζομαι με μουσικές εταιρείες και ΔΕΝ είμαι μουσικολόγος. Αν καμιά φορά μου ξεφεύγει και κάνω κριτική σε κάποιο τραγούδι, είναι γιατί το συμπάθησα πολύ ή γιατί το μίσησα αφάνταστα! Aυτό λοιπόν που εκφράζω είναι η γνώμη μου κι αν βρεθεί κάποιος να την διαβάσει, δεν περιμένω να συμφωνήσει μαζί μου. Τουλάχιστον όμως, ας μη θεωρήσει τις απόψεις μου υποβολιμαίες...

6.
Όλο το εγχείρημα στηρίζεται σε προσωπική μου δουλειά, χωρίς καμιά απολύτως βοήθεια, εκτός από την σπάνια βοήθεια που μου έδινε ο γιος μου τον καιρό που ήταν μαθητής, και όταν δεν είχε σχολείο - φροντιστήριο, ή όταν δεν έπαιζε μπάσκετ. Επειδή μάλιστα η ολοκλήρωση πρόκειται να τραβήξει σε βάθος χρόνου, μην είσαστε απαιτητικοί και βιαστικοί. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει. (Πίστευα ότι γερνώντας θα έχω περισσότερο χρόνο να ασχοληθώ, αλλά -ευτυχώς- υπάρχουν κι άλλα ενδιαφέροντα που με κρατάνε μακριά από τον υπολογιστή).

7.
Προσπαθώ, οι πληροφορίες που αναφέρω να είναι έγκυρες και τεκμηριωμένες. Επειδή όμως δεν έχω το αλάθητο του Πάπα, καλό είναι, όταν βρίσκετε κάποιο σφάλμα να με ενημερώνετε μέσω e-mail, ώστε να κάνω τις απαραίτητες διορθώσεις. Ευπρόσδεκτες είναι ακόμα οι παρατηρήσεις για ορθογραφικά και εκφραστικά λάθη που τυχόν έχω κάνει στους στίχους των τραγουδιών, καθώς δεν τους αντιγράφω από κάπου, αλλά τους καταχωρώ την ώρα που ακούω το τραγούδι να παίζει.